Jak nosit baret?

Jak nosit baret? Záleží především na výběru stylu, protože baret můžete nekonečně modelovat.

Baret to je ikonická pokrývka hlavy, která se v různých obměnách nosí již staletí. Jak už tomu v módě bývá dost často, módními trendy se stávají zprvu úplně obyčejné věci. U baretů tomu nebylo jinak. To, co se dříve nosilo z praktických důvodu a barety sloužily, jako běžná pokrývka hlavy se později stalo „in“ pro každého, kdo chtěl držet krok s módními trendy.

Stačilo, aby baret začali nosit známé osobnosti jako Catherine Deneuve, Greta Garbo nebo v současné době Rihanna a z baretku s anténkou se stal hit. A když v roce 2017 módní dům Dior zařadil baret do své kolekce, nebylo už možné o něm pochybovat.

Přestože tento doplněk, stejně jako každý jiný, slavil své vzestupy a pády je nyní nedílnou nadčasovou dámskou módní čepicí, která se stává pro svůj design tou pravou pomyslnou třešničkou na dortu. Stejně jako klasický červený baret evokuje Paříž a francouzský šarm, tak černý baret je elegantní doplněk napříč módními trendy.

V kolekci Krumlovanka.cz  najdete i sportovně laděné barety. Naše kolekce baretů je z nejkvalitnější  100 %vlny se značkou Woolmark a některé barety mají i teplou flísovou podšívku nebo jsou vybaveny lemem se šňůrkou pro snadnou regulaci velikosti, další kousky jsou například s bambulí a podšívkou v minimalistickém stylu a tak vytvoříte z baretu i širší spadlou dámskou čepici.  

Výhodou baretu je, že ho lze nosit prakticky k čemukoliv. Symbol elegance na francouzský způsob, tato kulatá vlněná čepice je víc než pokrývka hlavy, je to způsob myšlení a vyjadřuje osobnostní rysy nositele. Pokud dáváte přednost změně vzhledu a obměně možností, je klasický baret správným výběrem a umožňuje vám nekonečně modelovat váš vzhled!

Stačí si vybrat ten správný styl. Hodí se k elegantnímu kabátu i streetwearu. Na podzim nebo jaře se bude baret hodit k saku, kožené bundičce nebo blejzru. V zimě ho unosíte k vlněnému kabátu a sportovně laděné kousky k péřové bundě.

Nakoukněte na úžasnou barevnou paletu barev a vybírejte z kolekce nádherných baretů originálně zdobených pro výjimečný pocit šarmu. Dopřejte si vystoupit z davu všednosti.